Behandling fransar

Det har blivit väldigt populärt att ha ögonfransförlängning idag. Man kan förlänga sina fransar både för att ge ett mer extremt öga men även för att bara framhäva dem- mascara effekt. Med en konsultation i början av behandlingen kommer vi fram till vad som är bäst just för Dig.

När man gör en ögonfransförlängning finns det lite att tänka på, både vad som gäller innan en behandling men även vad som krävs för att Dina nya fransar ska hålla och se så bra ut som möjligt när Du lämnar salongen.

Innan ditt besök:
Tänk på att komma utan smink på ögonen och fransarna.
Att avstå ifrån vatten, ånga och svett de närmsta 24 timmarna. Ha det i Din planering vad det gäller dusch och t.ex träning
Är Du linsbärare- ha med ett etui att lägga linserna i.

Skötselråd:
Att sköta om sina fransar hemma är A och O för att dem ska hålla sig så länge som möjligt samt vara fina under tiden. Sköter man dem mindre bra, får man ha det i åtanke att de kommer att hålla sämre.
 

* Inget vatten eller ånga på fransarna inom 24 timmar.

* Att sköta sina ögonfransar är enkelt & du behöver inte använda mascara, men om du vill, så ska det användas vattenlöslig mascara utan olja.

* Använd oljefri remover vid borttagning av smink.

* Tänk på att alltid vara försiktig när du tvättar & torkar ögonen, gnugga aldrig!

* Använd fuktad tops & rengör försiktigt längs franskanten för att få bort rester från t.ex. kajalpenna & eyeliner.

* Om du har några enstaka fransar kvar & inte vill fortsätta med påfyllning så kan du ta bort det själv. Ta lite vanlig olja & smörj in fransarna, låt verka & gnugga sen försiktigt bort.

* Limmet kan (i sällsynta fall) framkalla allergier. Ifall detta sker ska du komma tillbaka för     att ta bort fransarna.

* För bästa effekt på din förlängning rekommenderas ett återbesök för påfyllning var 3-4:e vecka.

* Ögonfransförlängning är inte lämpligt för dig som har haft en eller har en pågående ögoninfektion under de senaste tre veckorna. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

* Används mascara, även på underfransarna, se till att den är utan olja ( tänk på att i innehållsförteckningen nämns en annan produkt men den kan innehålla olja.

* Sov på rygg.

 

Vård av ögonfransförlängning
Mycket är upp till dig själv att ta hand om dina nya lösögonfransar.
Ju mer försiktig du är mot dem desto längre kommer de att hålla.
Damer som har fet hy och arbetar inom livsmedelsindustrin där det finns mycket värme, ånga och olja har lättare att tappa lösögonfransar.

Så länge varar en fransförlängning
Din förlängning kommer att vara i cirka 2-5 veckor om du respekterar dina nya fransar och tar hand om dem.
Kom ihåg att detta är en semipermanent skönhet förfarande.
En riktig ögonfrans livscykel är cirka 1-2 månader, och eftersom dina naturliga ögonfransar kommer växa och falla ut, så kommer dina syntetfransar följa med i processen.

Varför faller lösögonfransar ut?
Dina ögonfransar har en tillväxtcykel och tyvärr är det svårt att avgöra vilken ögonfrans som är redo att falla ut naturligt, så det är oförutsägbar vid tillämpningen av syntetfransar.

Varje dag kan du förlora 3-5 naturliga ögonfransar, men de faller ofta ut obemärkt.
När du däremot har gjort en ögonfransförlängning är du mer medveten om när de faller ut, lösögonfransar är mycket längre, mörkare och tjockare än våra egna.

Hur snabbt växer dina ögonfransar?
Om ditt hår och naglar växer snabbt så kommer också dina ögonfransar växa snabbt.

Fransförlängning gör INTE att dina fransar ramlar av
Detta är en myt. Ögonfransar har en tillväxtcykel och ersätts ständigt.